Виберіть свою мову

Бойовики угруповання «ДНР» викрали в Донецьку воротаря краматорського футбольного клубу «Авангард», 16-річного Степана Чубенко. Орієнтовно 27 липня 2014 року, після катувань, юнака було страчено терористами.

Сім’я хлопця до останнього сподівалася знайти його живим, але пізніше виявилося, що юнака розстріляли. Перед смертю його катували – все це мати Степана Сталіна Чубенко встановила вже після, самостійно збираючи по крихтах відомості про останні дні життя сина. «Троє дорослих, озброєних мужиків розстріляли замученого, беззбройного 16-річного хлопчика. Пов’язаного, з одягненою на голову футболкою.

"При ексгумації я бачила свою дитину зі зв’язаними за спиною скотчем руками", – каже Сталіна Чубенко. Юний краматорський патріот з самого початку конфлікту зайняв проукраїнську позицію. З друзями возив їжу і воду для військових. Допомагав людям спускатися в бомбосховища під час обстрілів. Знімав прапори бойовиків з міських вулиць. Побоюючись переслідувань, батьки відправили сина до Києва. Коли Краматорськ звільнили, юнак поїхав додому. Але до рідного міста Степан не доїхав. У Донецьку його затримали проросійські бойовики. У матеріалах «справи» угруповання «ДНР» було зазначено, що при затриманні у Степана були знайдені жовто-блакитна стрічка і шарфик футбольного клубу «Карпати».

Степан Чубенко страчений проросійськими терористами за синьо-жовту стрічку
16-річного Степана Чубенко було вбито російськими терористами за жовто-блакитну стрічку
Вбивці Степана Чубенко
Вбивць Степана Чубенко українським судом заочно засуджено до довічного увязнення, але в РФ, де переховуються злочинці, вбивство ні Степана Чубенко, ні тисяч інших українців злочином не вважається.

Російські злочинці повторяють "подвиги дідів" з НКВС, які влаштували геноцид українцям і вбивали лише за належність до української нації.

Довідка про смерть УРСР. Причина смерті: "українець"
У фондах державного архіву Сумської області виявили приголомшливий документ. В акті про смерть дев’ятнадцятирічного Андрія Остапенка колгоспника артілі імені Леніна, який помер від голоду 13 травня 1933 року невідомий канцелярист цинічно записав у графу «причина смерті» – «Українець». Цього було цілком достатньо для обґрунтування  смерті молодої людини.