Виберіть свою мову

Чорним днем для російських льотчиків стала п'ятниця 22 грудня 2022 року - Сили оборони України збили відразу три бомбардувальники СУ-34 ВКС РФ, які летіли бомбардувати позиції ЗСУ в Херсонській області.

22 грудня 2023 року ППО України знищило відразу три бомбардувальники Су-34 ВКС РФ.

Російські "експерти" як завжди відразу стали спростовувати те, що сталося:

Росіяни заперечують знищення літаків ВКС РФ

Збити російські літаки, які летіли завантажені керованими бомбами, вдалося за допомогою американських ППО "Patriot"

Повітряні сили України опубліковали інформацію про три збиті російські військові літаки
Росіяни вимушені визнати втрату своїх бомбардувальників
Українці коментують знищення російських літаків
росіяни пишуть про загибель своїх військових літаків і їх пілотів
Путін обіцяв "переклацати старі Patriot" 
Статистика втрат армії РФ від ГШ ЗСУ на 23.12.2023 відображає 327 збитих повітряних суден (+3 за 22 грудня)

"Чорною п'ятницею для російських льотчиків" назвав цю трагедію Глава Генштабу ЗС РФ Герасимов. "Вся Росія тужить... Такого навіть не було в Сирії", - заявив глава генштабу.

Рашисти пристосувалися скидати з літаків керовані авіабомби за 60 км від лінії фронту - тобто, де над своєю територією. Засікти радарами ці бомби важко, бо вони відносно маленького розміру і летять низько. ППО не встигає, а своїх винищувачів у потрібній кількості Україна не має (F-16 тут були б порятунком). Дрони збиваємо, крилаті ракети збиваємо, навіть балістичні ракети іноді збиваємо. А ці прокляті ФАБи ну ніяк не давалися. Вважається, що останні місяці рашисти скидали на голови наших бійців щонайменше 20 ФАБів на день. І що ще гидко: ці бомби виготовлені майже 70 років тому. Це радянські вироби, з яких стерли пилюку і злегка модифікували. Тобто запас цієї погані у русофашистів може бути дуже значний. Треба було щось робити. І вихід знайшовся! З великою ймовірністю, три рашистські літаки були збиті ДО ТОГО, як скинули бомби. Також з великою ймовірністю Сушки були збиті комплексами "Patriot", що "кочують", за допомогою ракет повітряного перехоплення GEM-T. "Подаруночок" для рашистів у тому, що ці ракети "працюють" на дальності до 160 км! А ФАБ мають малу дальність (40 км, максимум 60 км). Про жодні 160 км не може бути й мови... Що ЗС РФ робитимуть? Ризикувати літаками та льотчиками, а що вони ще можуть зробити? Неможливо використовувати авіабомби з відстані 160 км. Доведеться їм таки підганяти свої літаки ближче до кордону з Україною, а значить, ми їх збиватимемо! Не впевнена, що така перспектива дуже тішить рашистських літунів. До речі, із 6 льотчиків, мабуть, щонайменше 5 учора загинули. Адже кожен добре підготовлений льотчик коштує дорожче, ніж літак, на якому він літає... Мінімальна ціна кожної збитої вчора Сушки - 50 мільйонів доларів.

У ніч проти 25 грудня ЗС РФ зробили чергову спробу масованого обстрілу України. ППО, як завжди, було на висоті і збило не тільки ворожі дрони-камікадзе, ракети, але ще 2 Су-34.

Зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил знищено два ворожі літаки: один Су-34 – на Донеччині та один Су-30СМ – над акваторією Чорного моря.

25 грудня 2023 ЗСУ знищили ще 2 російські військові літаки

Щоб хоч якось "втішити" свою аудиторію, російські пропагандисти почали на перебій повідомляти про те, що ЗС РФ помстились"- знищили F-16, які нібито вже є на озброєнні ВПС України.

Росіяни вигадують нісенітниці про "знищену техніку ЗСУ", щоб заспокоїти своїх громадян
За твердженням російської пропаганди, ЗС РФ знищили F-16, які ЗСУ ще навіть не отримали

у російських Telegram-каналах розповсюдили фото нібито збитого американського винищувача F-16 в Одесі.

Проте фейк окупантів швидко викрили.

Так, на фото, розігнаному пропагандистами, справді зображено пошкоджений американський винищувач F-16, але не в Одесі, а на авіаційній базі Флоренс у Бельгії.

Фото пошкодженого F-16, які росіяни видавали за "знищений в Одесі"- насправді зроблене на авіаційній базі Флоренс у Бельгії

Аварія сталася у жовтні 2018 року. Винищувач вибухнув під час технічного обслуговування та згорів. Тоді внаслідок вибуху постраждали два механіки.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону прокоментував чергову брехню росіян.

Ну про F-16 це вже взагалі меми ходять, що вони навіть уже і їх "знайшли" в Україні". Я щодня отримую такі питання від колег: "Ну все ж таки, оффрекорд (не під запис), скажіть, є вони? ". Люди хочуть вірити, що вони в Україні. Ну ворог повірив, і ворог їх "знищує", - додав речник.

За його словами, пілотам російських "СУшок" українським захисникам вдалося застати зненацька, а потім "операція відбувалася блискавично та витончено".

"Росіяни знахабніли, підлетіли ближче, намагалися вдарити керованими авіабомбами на велику глибину оборони наших військ. Вони ризикнули невдало. Сподіваємося, таких ризиків окупанти робитимуть більше", - сказав він.

Ігнат пояснив, що 500-кг КАБи можуть летіти 20-25 км, але "коли хочеться і руки сверблять завдати удару, то... треба підлетіти ближче". Ось окупанти й вирішили ризикнути.

Британська розвідка стверджує, що збиття СУ-34 ВКС РФ зірвало плани кремля щодо наступу на лівому березі Херсона