Виберіть свою мову

28 липня у мережі з'явилося відео, на якому російський військовослужбовець канцелярським ножем відрізав статеві органи полоненому солдатові ЗСУ.

Неповна версія жорстокого відео опублікована у каналах ASTRA, Insider UA та Moscow calling. На кадрах видно, як зв'язаній людині у військовій формі канцелярським ножем відрізають мошонку. Полонений намагається чинити опір, але його відправляють у нокаут ударом ноги в потилицю.

Людину з ножем деякі телеграм-канали ідентифікували як учасника одного із сюжетів на федеральному ТБ: у ньому його представили як бійця чеченського добровольчого батальйону «Ахмат». Тоді російське телебачення розповідало про «зачистку» сєверодонецького заводу «Азот».

На відео, яке розповсюджується у мережі, вже відреагували прокремлівські телеграм-канали, їх репостить російський пропагандист Володимир Соловйов. Вони сумніваються у справжності відео та цікавляться, чому на відео немає фонтанів крові, а бранець не видає гучних криків. Військор Котенок (блогер Андрій Морозов) стверджує, що «від самого відео за версту вражає постановкою». Однак на початку одного з опублікованих уривків видно, що полоненому вставляють у рот кляп. Саме це заглушило крики жертви.

Российские солдаты пытают пленного солдата ВСУ
шокуюче відео з тортурами російськими солдатами полоненого солдата ЗСУ

Інші телеграм-канали факт військового злочину заперечувати не стали. Наприклад, канал ДШРГ «Русич» заявляє, що «якщо один із [російських солдатів] прийняв рішення покарати шляхом кастрації бійця ЗСУ, значить у нього були на те біса вагомі причини» (пунктуація збережена). Один із бійців «Русича», який називає себе Євген Топаз, пише: «Я ж казав, що вас каструватимуть» (пунктуація збережена). Топаз стверджує, що це відео опубліковано у відповідь на катування російських військовополонених українськими солдатами. Про які саме події йдеться, він не уточнює.

29 липня, з'явилася інформація про те, що сталося згодом із людиною, якій на відеозаписі відрізали геніталії. Українські телеграм-канали стверджують, що кастрованого полоненого російські військові спочатку застрелили, а потім протягли землею, прив'язавши до ніг мотузки, і скинули в канаву. У розпорядженні редакції «Вот Так» є відеозапис, який підтверджує цю версію – на ньому чоловікові стріляють у голову. При цьому він сам одягнений у військову форму з українськими розпізнавальними знаками.

На відеозаписи відреагували у Верховній раді: уповноважений з прав людини Дмитро Лубинець заявив, що звернувся до Офісу генпрокурора України. Також готуються звернення до ООН, Європейський комітет із запобігання тортурам та Міжнародний червоний Хрест.

подозреваемый в пытках пленного солдата ВСУ: Арошанов Виталий Вальерьевич
підозрюваний у тортурах полоненого солдата ЗСУ: Арошанов Віталій Валерійович. 
российский военный кастрирует пленного солдата ВСУ
кадр з відео на якому російський військовий каструє полоненого солдата ЗСУ

Особу варвара-садиста встановлено. Встановлено його місце проживання, а також членів його сім'ї, його оголошено у міжнародний розшук. Жодне законне кримінальне покарання не буде достатнім для нього.

Знайти і знищити!

Знайти та знищити: Арошанов Віталій Валерійович

ПІБ: Арошанов Віталій Валерійович
Дата народження: 21.02.1983

Профіль в соцмережах: https://love.mail.ru/pl/profile/318183466

Номери телефонів: 79169261270, 79779710839 79688136227

Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Номер паспорта: 8514499211

ІПН: 081408919308

СНІЛС: 12247005916

Адреса: Росія, Респ. Калмикія, м. Еліста, мкр. 4-й, буд. 48, кв. 16.

 

 

Оновлення:

5 серпня, The Insider і Bellingcat опублікував OSINT-розслідування, в якому, на їхню думку, точно ідентифікований садист-найманець з російського батальйону «Ахмат» Очур-Суге Монгуш