Виберіть свою мову

ЗС РФ почали новий масований наступ в Харківській області. Характерною рисою наступу є відсутність необхідної для такого наступу бронетехніки, що призводить до значних втрат живої сили росіян, які командування ЗС РФ компенсує кількістю "гарматного мяса" - російських військових та найманців женуть на штурми загороджувальні загони, які розстрілюють тих хто відступає, чи хоча б зупиняється під час штурму.

Вранці 10 травня 2024 року ЗС РФ перешли в новий наступ в Харківській області. За даними Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця", Росія задіяла в боях на півночі Харківської області до п'яти батальйонів особового складу.

Російським військам вдалось захопити прикордонні села, які до цього часу були "сірою зоною": Стрілече, Красне, Пильне, Борисівка.

Ціль окупантів – не проникнути вглиб регіону, а створити "буферну зону" в вздовж міжнародного кордону. Окупанти атакують малими піхотними групами, об'єднуючись потім у велике ударне угрупування. Це сприяє великим втратам. 

 

"Внаслідок важких боїв окремі підрозділи 138-ї окремої мотострілецької бригади, 18-ї мотострілецької дивізії та 7-го окремого мотострілецького полку втратили боєздатність. Втрати вбитими та пораненими становлять до 70% особового складу", - пише "АТЕШ".

Головне Управління розвідки ГШ ЗСУ опублікувало радіо перехоплення в якому командування російських військ погрожує своїм військослужбовцям розстрілом загороджувальним загоном, що стоїть позаду, у випадку не виконання наказу йти в наступ любою ціною:

Агенти руху "Атеш" зі штабів 44 АК розповіли, що Росія залучає Африканський корпус у наступі на Харківську область.

Найманці з Африки, заключаючи контракти з МО РФ скоріш за все не мрозуміли про реальний стан речей на війні в Україні і не розуміли, на скільки кровопролитна тут йде війна - тому виявились абсолютно не готовими до настільки жорстоких бойових дій. Африканський корпус вже поніс значні втрати.

Вони вже зазнають величезних втрат. Найманці не були готові до такої війни. Росіяни посилають їх у передові загони, знаючи, що більшість з них не повернуться зі штурмів,
– зауважили в "Атеш".

Також додали, що всю підготовку цього корпусу можна було побачити на параді, де 20 людей виконали традиційний військовий танець.

До речі, також є дані, що в Харківській області є й найманці, які вже воювали в Малі та Лівії.

Росіяни вербують і залучають найманців з бідних країн, намагаючись компенсувати свої втрати. Усі країни світу повинні подумати, чи варто взаємодіяти з такою країною,
– наголосили в русі.


https://24tv.ua/nastup-harkivshhinu-rosiya-zaluchila-afrikanskiy-korpus-naymantsiv_n2553869

"Вони вже зазнають величезних втрат. Найманці не були готові до такої війни. Росіяни посилають їх у передові загони, знаючи, що більшість з них не повернуться зі штурмів"– зауважили в "Атеш".

Також додали, що всю підготовку цього корпусу можна було побачити на параді, де 20 людей виконали традиційний військовий танець.

До речі, також є дані, що в Харківській області є й найманці, які вже воювали в Малі та Лівії.

"Росіяни вербують і залучають найманців з бідних країн, намагаючись компенсувати свої втрати. Усі країни світу повинні подумати, чи варто взаємодіяти з такою країною"– наголосили в русі.

Напередодні в "Атеш" також повідомили, що окупанти масово залучають солдатів термінової служби з Білгородської області до бойових дій. Усе, аби створити враження масовості на полі бою в умовах значних втрат особового складу.

Окрім участі у наступальних операціях, строковиків також часто використовують для ремонту військової техніки та обладнання оборонних позицій.

"Таке використання пояснюється їхніми побоюваннями перед прямою участю в боях, що призводить до їх застосування у більш безпечних і технічних ролях на передовій", – зазначили в русі.

За перший тиждень наступу в Харківському напрямку, ЗС РФ втратили близько 1500 військовослужбовців загиблими.

Загальні втрати армії РФ по дням:

  • на 10.05.2024 - 479710 (+980) осіб;
  • на 11.05.2024 - 481030 (+1320) осіб;
  • на 12.05.2024 - 482290 (+1260) осіб;
  • на 13.05.2024- 484030 (+1740) осіб;
  • на 14.05.2024 - 485430 (+1400) осіб;
  • на 15.05.2024 - 486940 (+1510) осіб.

16 травня 2024 року російські війська продовжують вести наступальні дії в Харківській області України.

ЗС РФ здійснили 11 атак за добу. Бої йшли в районах населених пунктів Липці, Слобожанське, Стариця та Вовчанськ. Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні завдання у Вовчанську та тримають ситуацію під контролем.
Російська армія зазнає вогняної поразки з артилерії та БпЛА. За уточненою інформацією, у боях на Харківському напрямку, російські війська втратили близько 260 осіб убитими та пораненими, а також 40 одиниць військової техніки за останню добу.

У селі Глибоке воїни 92-ї штурмової бригади знищили групу російського спецназу, під час контратаки двоє росіян із її складу взято в полон.

У місті Вовчанськ росіяни здійснили танкову атаку, до міста увійшли два танки. Вони були швидко знищені вогнем артилерії, мінометів та ударних дронів усіх підрозділів ЗСУ, зосереджених у Вовчанську. Також у Вовчанську був захоплений полонений зі складу 138-ї мотострілецької бригади ЗС РФ Андрій Юргенс, який повідомив, що його бригада спільно з 25-ю мотострілецькою бригадою мала завдання захопити Вовчанськ «за два дні». У місті та околицях відбулися бої з російською піхотою, всі атаки відбиті. Але ЗС РФ продовжує накопичуватися у Вовчанську і намагається видавити ЗСУ. Проте центральний квартал Вовчанська продовжує боронитися українськими воїнами.

Російський наступ на півночі Харківської області фактично зупинено. Ударні російські угруповання зазнали втрат, але поки що не розгромлені, і тяжкі бої на знищення продовжуються.

Втрати армії РФ на 16 травня 2024 року (813 добу т.зв. "СВО"), за даними ГШ ЗСУ становлять близько 488460 (+1520) осіб.

Втрати армії РФ на 17 травня 2024 року (814 добу т.зв. "СВО"), за даними ГШ ЗСУ становлять близько 489870 (+1410) осіб.

Станом на 22 травня 2024 року, ЗС РФ продовжують наступальну операцію в Харківській області.

Втрати армії РФ на 22 травня 2024 року
Втрати ЗС РФ на 22.05.2024- приблизно 496370 (+1300) осіб

 

Про це повідомили агенти військового руху. Також зауважили, що найманці не були готові до такої війни.
https://24tv.ua/nastup-harkivshhinu-rosiya-zaluchila-afrikanskiy-korpus-naymantsiv_n2553869
залучили до наступу на Харківщину Африканський корпус найманців. Він вже зазнає шалених втрат.
https://24tv.ua/nastup-harkivshhinu-rosiya-zaluchila-afrikanskiy-korpus-naymantsiv_n2553869
Окупанти залучили до наступу на Харківщину Африканський корпус найманців. Він вже зазнає шалених втрат.
https://24tv.ua/nastup-harkivshhinu-rosiya-zaluchila-afrikanskiy-korpus-naymantsiv_n2553869
залучили до наступу на Харківщину Африканський корпус найманців. Він вже зазнає шалених втрат.
https://24tv.ua/nastup-harkivshhinu-rosiya-zaluchila-afrikanskiy-korpus-naymantsiv_n2553869